Καλέστε μας
Active Motion

Σύνδεση / Εγγραφή

Κάκωση συνδέσμων στον αριστερό ώμο

• UnSourCeR
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #167 από UnSourCeR
Απαντήθηκε από UnSourCeR στο θέμα Απ: Κάκωση συνδέσμων στον αριστερό ώμο
Καλήσπερα,

Οπώς σας είχα γράψει και στο αρχικό post μου πριν 2 μήνες είχε τραυματίσει τον αριστερό ώμο. Η διάγνωση είχε γίνει μπακαλίστικα, μου είχαν πει για κάκωση συνδέσμων, θλάση κ.τ.λ . Εγώ σύνεχιζα να κάνω βάρυ (όχι στον ώμο) στις υπόλοιπες μυικές ομάδες(αλλά όπως φένετε καταπόνουσα τον ώμο). Ετσι πριν 2.5 εβδομάδες περίπου αφου δεν είχε περάσει ο τραυματισμός στον αριστερό ώμο, έκανα μαγνητική. Το συμπέρασμα της ηταν:

Ευρήματα που θέτουν την υπόνοια τενοντοπάθειας του τέλικου - καταφυτικού τμηματος του τλενοντα του υπερακανθίου χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί η μερική ρήξη ινών. Παρουσία μασχαλιαίων λεμφαδένων με καλοήθη χαρακτηριστικά.

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντησή σου!!!
Περισσότερα
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #168 από physio
Αγαπητέ φίλε καλησπέρα και πάλι!
Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη απάντησή μου τενοντοπάθεια μετά από κάκωση (ενώ δεν υπήρχε ενόχληση πριν τον τραυματισμό σου) και αφού μάλιστα έχει προωθηθεί ξεκούραση από την καταπόνηση είναι δύο πράγματα που δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να πάνε μαζί.
Ο τραυματισμός σου ωστόσο μπορεί να δημιούργησε κάποια (από όσο μπορώ να καταλάβω) μικρή διάταση των συνδέσμων ή και μερική ρήξη κάποιων μυϊκών ινών του υπερακανθίου μυός . Βέβαια ενδέχεται λόγω της καθημερινής ενασχόλησης σου με τα βάρη να προϋπήρχε και φλεγμονή (τενοντίτιδα) και να μην σου είχε δώσει συμπτώματα. Απλά μου φαίνεται λίγο περίεργο.
Πάνω σε αυτό το σκεπτικό λοιπόν θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω όσο μπορώ.
Μπορείς να ακολουθήσεις ένα φυσικοθεραπευτικό πρόγραμμα αποκατάστασης που βοηθά και στην τενοντίτιδα και στην θλάση – ρήξη των μυϊκών ινών του υπερακανθίου μυός. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει αναλγητικές και απ οιδηματικές συνεδρίες φυσικοθεραπέιας σε πρώτο χρόνο με ταυτόχρονη απόλυτη αποχή από οποιαδήποτε δραστηριότητα σού προκαλεί πόνο, έστω και αν είναι πολύ απλή. Αυτό το πρόγραμμα καλό θα ήταν να περιλαμβάνει κάποιου είδους θερμοθεραπεία, ηλεκτροθεραπεία, ιοντοφόρεση με voltaren και xylocaine, υπερήχους, Laser (θα προτιμούσα υπερπαλμικά laser με χρήση στοιχείων: γαλίου – αρσενικού, αλουμινίου και ινδίου), συντονισμένα μαγνητικά πεδία, μάλαξη και παγοθεραπεία. Βέβαια αυτά αποτελούν μια δική μου πρόταση. Την τελική απόφαση θα έχει όμως ο φυσικοθεραπευτής σου ο οποίος θα εκτίμηση την κατάστασή σου και θα εφαρμόσει μέσα τα οποία διαθέτει .
Σε δεύτερο χρόνο και αφού δεν υπάρχει συμπτωματολογία (πόνος) στην ελεύθερη ενεργητική άσκηση (δηλ. στην κίνηση που μπορείς να κάνεις μόνος σου ενάντια στη βαρύτητα χωρίς αντίσταση) προσωπικά θα συνιστούσα cybex exercise. Αυτός ο τρόπος θα σου ενδυνάμωνε τον ώμο χωρίς να σου προσφέρει πρόσθετη επιβάρυνση, πέραν αυτής που οι μύες μπορούν να σηκώσουν. Τέλος μια μέτρηση π.χ. cybex test θα επιβεβαίωνε την πλήρη μυϊκή σου αποκατάσταση και έτσι, με ασφάλεια πια, θα γυρνούσες άφοβα στις προηγούμενες δραστηριότητές σου.
Παραμένω στη διάθεση σου για οποιαδήποτε απορία!
Περιμένω ωστόσο νέα σου για να δω αν και κατά πόσο βοηθήθηκες από την εφαρμογή του παραπάνω προγράμματος.
Γ. Μώρος

© 2011, ΜΩΡΟΣ Α.Ε. - Κέντρο Φυσ/κής Αποκατάστασης
  • UnSourCeR
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #169 από UnSourCeR
Απαντήθηκε από UnSourCeR στο θέμα Απ: Κάκωση συνδέσμων στον αριστερό ώμο
Ευχαρίστω πολύ για την γρήγορη απάντηση σου. Θα πάω σήμερα να μίλησω με την φυσικοθερπαέυτρια μου για να ξεκινήσουμε την φυσικοθεράπεια. Θα εφαρμόσω το πρόγραμμα που μου πρότεινες και στην συνέχεια θα σου πω για την αποτελεσματικότητά του! Και πάλι ευχαριστώ!

Υ.Γ: Ψάχνωντας στο net βρήκα αυτο το άρθρο που ενμέροι "περιγράφει" αυτο που έχω πάθει. Οι ασκήσεις που προτείνει μπορουν να με βοήθησουν?www.elitesportstherapy.com/Rotator-Cuff-Injuries-and-the-S.I.C.K.-Scapula .html
Περισσότερα
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #170 από physio
Καλημέρα!
Οι ασκήσεις, γενικά, είναι καλές, μετά την εξαφάνιση του πόνου. Στο στάδιο του πόνου, εγώ προσωπικά τις αποφεύγω πάρα πολύ. Σου έχω προτείνει πρόγραμμα με ασκήσεις και με συγκεκριμένο μηχάνημα (cybex ή biotex) ούτως ώστε να έχεις ασφαλή ενδυνάμωση και σίγουρη αποκατάσταση.
Σε ευχαριστώ για την επικοινωνία!
Γ.Μώρος

• giati
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #171 από giati
Απαντήθηκε από giati στο θέμα Απ: Κάκωση συνδέσμων στον αριστερό ώμο
Γεια σας και απο εμενα.Πριν απο 2 μηνες περιπου χωρις να εχω κανει
καθολου ζεσταμα προσπαθησα να κανω μονοζυγο και το αποτελεσμα ηταν ενας πονος στον αριστερο ωμο που αρχικα φαινοταν μικρος αλλα
μαλλον ηταν πιο μεγαλος απο οτι περιμενα.Δεν επισκεφθηκα καποιον γιατρο και περιμενα να περασει μονος του.Τις πρωτες μερες πονουσε πιο πολυ
αλλα τωρα ο πονος εχει μειωθει , παρολα αυτα δεν μπορω να κανω καποιες κινησεις οπως να ανεβασω τερμα επανω τον ωμο.Υπαρχει ελπιδα να φυγει ο πονος η δεν θα γλιτωσω τον γιατρο? Ευχαριστω εκ των προτερων...
Περισσότερα
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #172 από physio
Αγαπητέ φίλε!
Καλημέρα!
Στον γιατρό θα πρέπει να πηγαίνει ο καθένας όχι μόνο για να επιβεβαιώνει το πρόβλημα αλλά και για να το αποκλείει. Έτσι γλυτώνει τις περιπέτειες απο μικροτραυματισμούς οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα ενώ θα μπορούσαν να έχουν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί εντελώς απλά.
Κατά συνέπεια λοιπόν, η γνώμη μου είναι σαφής: ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ και ας μην έχεις πρόβλημα. Φτάνει να σου το επιβεβαιώσει.
Σ΄ευχαριστώ για την επικοινωνία.
Γ. Μώρος

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.149 δευτερόλεπτα