Καλέστε μας
Active Motion

Σύνδεση / Εγγραφή

Απαντηση: Σπονδυλολισθιση

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δημοσιεύετε το μήνυμα ως 'Επισκέπτης', δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε το μήνυμα ή να το διαγράψετε
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Εγγραφή για να παρακάμψετε αυτό το βήμα.
X

Ανασκόπηση του θέματος: Σπονδυλολισθιση

Εμφανίζονται τα τελευταία 6 μηνύματα - (Πρώτα το τελευταίο)

• Biliasss
16 Χρόνια 7 Μήνες πριν
Απ: Σπονδυλολισθιση

Γεια σας,
Ειμαι ο Βασιλης,17 χρονων
Μιλησα σημερα με τον αθλιατρο μου και μου ειπε οτι εχω σπονδυλολυση και σπονδυλολισθιση Α' βαθμου.Μου προτεινε για 3 μηνες να μην εχω αθλητικες δραστηριοτιτες και καθε μερα να κανω ασκησεις που θα δυναμοσουν τους κοιλιακους και τους ραχιαιους και μετα απο 3 μηνες επανεξεταση.
Τον ρωτησα αν θα μπορουσα να κανω φυσικοθεραπειες και μου ειπε οχι.
Θα ηθελα να ρωτησω πια ειναι η γνωμη σας?Θα μπορουσα να κανω αυτο το DRS ή αφου λεει ο γιατρος να μην κανω φυσικοθεραπειες να μην κανω?Δν του διευκρινισα τιποτα για DRS του ειπα μονο γενικα για φυσικοθεραπειες.

Του ειπα κιολας οτι δουλεω σαν σερβιτορος σε ενα μαγαζι και μου προτεινε να φοραω την ωρα της δουλειας μια ζωνη οσφυος τυπου DESEZ.
Τι εχετε να πειτε γιαυτο?

Σας παρακαλω απαντηστε μου
Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας

16 Χρόνια 7 Μήνες πριν

Γεια σου Βασίλη!
Δεν μπορείς να υποβληθείς σε θεραπεία με το DRS ΔΥΣΤΥΧΩΣ διότι έχει απόλυτη αντένδειξη στη σπονδυλόλυση (εάν βεβαίως έχεις). Όσο για τη φυσικοθεραπεία δηλ. εφαρμογή πράξεων όπως θερμά επιθέματα, ηλεκτροθεραπεία με tens, υπέρηχοι, laser, μαγνητικά πεδία, ήπιες μαλάξεις, όχι μόνο δεν απαγορεύονται αλλά θα σε βοηθούσαν αρκετά εάν τα έκανες. Η ζώνη θα σε βοηθούσε προσφέροντας στήριξη στη μέση σου κατά την ώρα της δουλειάς σου αλλά από την άλλη δουλεύει αρνητικά στην δύναμη των μυών της περιοχής. Άρα: «μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα». Οι ενδυνάμωση των μυών στην περιοχή της οσφύος είναι καλό να γίνεται όταν δεν υπάρχουν συμπτώματα δηλ. πόνος. Αν τώρα , που πονάς ή έχεις ενοχλήσεις, κάνεις ενδυνάμωση ενδεχομένως να πονέσεις περισσότερο. Τώρα όσον αφορά για την άποψη του γιατρού σου, ας μην τη σχολιάσω γιατί θα πω πράγματα που αντίκεινται στη δεοντολογική μου συμπεριφορά. Απλά θα σε παραπέμψω στο πιο κάτω αρχείο , για να διαπιστώσεις αποδεδειγμένα, ότι οι γιατροί γνωρίζουν τη φυσικοθεραπεία εμπειρικά. Πάραυτα όμως ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ. Ας σε αφήσω όμως εδώ γιατί αν συνεχίσω να γράφω θα υπερβώ τη δεοντολογία μου και θα πω πολύ βαριά πράγματα για τους γιατρούς. Καταλαβαίνεις ότι δεν έχω κανέναν οικονομικό λόγο να σου λέω όλα τα παραπάνω. Ωστόσο σε συμβουλεύω να πάς σε έναν καλό φυσικοθεραπευτή για να σε βοηθήσει.
Σε ευχαριστώ για την επικοινωνία
Γ. Μώρος

Το συνημμένο αρχείο MedCourcesSchedule.pdf δε βρέθηκε

16 Χρόνια 7 Μήνες πριν

Γεια σου Βασίλη!
Δεν μπορείς να υποβληθείς σε θεραπεία με το DRS ΔΥΣΤΥΧΩΣ διότι έχει απόλυτη αντένδειξη στη σπονδυλόλυση (εάν βεβαίως έχεις). Όσο για τη φυσικοθεραπεία δηλ. εφαρμογή πράξεων όπως θερμά επιθέματα, ηλεκτροθεραπεία με tens, υπέρηχοι, laser, μαγνητικά πεδία, ήπιες μαλάξεις, όχι μόνο δεν απαγορεύονται αλλά θα σε βοηθούσαν αρκετά εάν τα έκανες. Η ζώνη θα σε βοηθούσε προσφέροντας στήριξη στη μέση σου κατά την ώρα της δουλειάς σου αλλά από την άλλη δουλεύει αρνητικά στην δύναμη των μυών της περιοχής. Άρα: «μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα». Οι ενδυνάμωση των μυών στην περιοχή της οσφύος είναι καλό να γίνεται όταν δεν υπάρχουν συμπτώματα δηλ. πόνος. Αν τώρα , που πονάς ή έχεις ενοχλήσεις, κάνεις ενδυνάμωση ενδεχομένως να πονέσεις περισσότερο. Τώρα όσον αφορά για την άποψη του γιατρού σου, ας μην τη σχολιάσω γιατί θα πω πράγματα που αντίκεινται στη δεοντολογική μου συμπεριφορά. Απλά θα σε παραπέμψω στο πιο κάτω αρχείο , για να διαπιστώσεις αποδεδειγμένα, ότι οι γιατροί γνωρίζουν τη φυσικοθεραπεία εμπειρικά. Πάραυτα όμως ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ. Ας σε αφήσω όμως εδώ γιατί αν συνεχίσω να γράφω θα υπερβώ τη δεοντολογία μου και θα πω πολύ βαριά πράγματα για τους γιατρούς. Καταλαβαίνεις ότι δεν έχω κανέναν οικονομικό λόγο να σου λέω όλα τα παραπάνω. Ωστόσο σε συμβουλεύω να πάς σε έναν καλό φυσικοθεραπευτή για να σε βοηθήσει.
Σε ευχαριστώ για την επικοινωνία
Γ. Μώρος

Το συνημμένο αρχείο MedCourcesSchedule.pdf δε βρέθηκε

Συνημμένα:

16 Χρόνια 7 Μήνες πριν

Αγαπητέ Βασίλη!
Εάν είναι σπονδυλολίσθηση β΄βαθμού τότε μπαίνεις με δυσκολία στο Drs και αφού συνεκτιμηθούν τα απεικονιστικά ευρήματα (ακτινογραφίες κλπ.) με τη γενική σου κατάσταση. Αν η ολίσθηση είναι α΄ βαθμού τότε μπαίνεις χωρίς κανένα πρόβλημα. Το τι βαθμού ολίσθηση έχεις όμως αυτό θα σου το πει ο γιατρός που σε παρακολουθεί. Φαντάζομαι θα σε είδε Ορθοπαιδικός. Αν όχι θα πρέπει να σε δει. Όλα αυτά στην περίπτωση εκείνη που μου μεταφέρεις σωστά τη διάγνωση. Θα σε παρακαλούσα να μου γράψεις ακριβώς τι διάγνωση έτσι όπως την έχει βάλει και την έχει γράψει ο γιατρός που σε έχει εξετάσει.
Αν λοιπόν έχεις μια ολίσθηση μεταξύ α΄- β΄ βαθμού το Drs θα ήταν ιδανική λύση για σένα. Η θεραπεία με το DRS δεν είναι ούτε ρεύματα, ούτε laser, ούτε οτιδήποτε άλλο πέρα από μια πολύ προχωρημένη έλξη.
Όσον αφορά τις ασκήσεις ( στην περίπτωση της σπονδυλολίσθησης)
α. καταρχήν η άρση βαρών είναι αντένδειξη. Επιτρέπονται κάποιες ασκήσεις και αυτές θα πρέπει να εφαρμόζεται με συγκεκριμένο τρόπο. Δεν μπορώ να σου υποδείξω μέσω internet ποιες και πω πρέπει να γίνονται γιατί όπως αντιλαμβάνεσαι είναι πολύ δύσκολο να τις περιγράψω. Γι' αυτό καλό θα είναι να συμβουλευτής τον φυσικοθεραπευτή σου ή να θέσεις το πρόβλημα στο γυμναστή σου. Το ποδήλατο δεν θα σε βλάψει.
Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει DRS. το τηλέφωνο για να επικοινωνήσεις είναι 2310 828702.
Παραμένουμε στη διαθεσή σου για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση ή απορία.

16 Χρόνια 7 Μήνες πριν

Γεια σας με λενε Βασιλη και ειμαι 17 χρονων.
Ασχολουμε με τα βαρη 4 χρονια και πριν απο 1 χρονο μετα απο εντονη προπονηση με ελευθερα κιλα ενιωσα μια ενοχληση.Η ασκηση που μου δημιουργησε την ενοχληση ηταν τα βαθια καθισματα.Ο πονος στην αρχη κρατουσε το πολυ για 5 λεπτα.
Αυτο συνεχιστικε για μισο μηνα και σταματησα το γυμναστηριο για 7μερες.Οταν επανηλθα ημουν μια χαρα.
Πριν απο 1 μηνα αρχισαν ξανα αυτες οι ενοχλησεις στην κατω μεση αριστερη και μερικες φορες και δεξια πλευρα της κατω μεσης(ποτε κεντρικη πλευρα) και ο πονο εφτανε μεχρι
την μεση τον οπισθιων,ποτε δεν με μουδιασαν τα ποδια η να παει ο πονος κατω στα ποδια.
Αυτο που νιωθω δεν θα το χαρακτηριζα πονο αλλα ενοχληση,μπορω να κανω οτιδηποτε απλως μερικες φορες ερχεται η ενοχληση.
Πηγα εκανα ακτινογραφιες και εδειξαν οτι στην κατω μεση αντι για 5 σπονδυλους εγω εχω 6 και οτι ο ενας σπονδυλος εχει μπει προς τα μεσα(25 με 50% το πολυ ειναι η ολισθιση του σπονδυλου)
Εχω 15 μερες τωρα που σταματησα το γυμναστηριο.
Ο πονος παλι ερχεται και φευγει.
Θα ηθελα να σας ρωτησω,1)αν ειναι κατι σοβαρο κατα την κριση σας,2)αν θεραπευεται και 3)αν ναι πως?4)και τη θα επρεπε να προσεχω?5)τι ασκησεις θα μπορουσα να κανω για την θεραπεια του
Θα ηθελα να σας ρωτησω για το 6)DRS?7)θα μπορουσε να βοηθησει εμενα?8)αν ναι ποσο καιρο θα επερνε η αποκατασταση?9)κ τι ειδους μεθοδος ειναι αυτη(layser,μηχανημα?)
Κ κατι ακομα,10)υπαρχουν γιατροι στην Θεσσαλονικη που να εχουν το DRS και αν ναι σας παρακαλω πεστε μου πιει..
Και κατι τελευταιο,11)με τι αθλημα θα μπορουσα να ασχοληθω που να μην επιρεαζει τη μεση?12)η ποδηλασια την επιρεαζει?
Η απαντηση σας στης ερωτησεις μου θα ηταν οτι καλυτερο για μενα
Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας

• Biliasss
16 Χρόνια 7 Μήνες πριν
Σπονδυλολισθιση

Γεια σας με λενε Βασιλη και ειμαι 17 χρονων.
Ασχολουμε με τα βαρη 4 χρονια και πριν απο 1 χρονο μετα απο εντονη προπονηση με ελευθερα κιλα ενιωσα μια ενοχληση.Η ασκηση που μου δημιουργησε την ενοχληση ηταν τα βαθια καθισματα.Ο πονος στην αρχη κρατουσε το πολυ για 5 λεπτα.
Αυτο συνεχιστικε για μισο μηνα και σταματησα το γυμναστηριο για 7μερες.Οταν επανηλθα ημουν μια χαρα.
Πριν απο 1 μηνα αρχισαν ξανα αυτες οι ενοχλησεις στην κατω μεση αριστερη και μερικες φορες και δεξια πλευρα της κατω μεσης(ποτε κεντρικη πλευρα) και ο πονο εφτανε μεχρι
την μεση τον οπισθιων,ποτε δεν με μουδιασαν τα ποδια η να παει ο πονος κατω στα ποδια.
Αυτο που νιωθω δεν θα το χαρακτηριζα πονο αλλα ενοχληση,μπορω να κανω οτιδηποτε απλως μερικες φορες ερχεται η ενοχληση.
Πηγα εκανα ακτινογραφιες και εδειξαν οτι στην κατω μεση αντι για 5 σπονδυλους εγω εχω 6 και οτι ο ενας σπονδυλος εχει μπει προς τα μεσα(25 με 50% το πολυ ειναι η ολισθιση του σπονδυλου)
Εχω 15 μερες τωρα που σταματησα το γυμναστηριο.
Ο πονος παλι ερχεται και φευγει.
Θα ηθελα να σας ρωτησω,1)αν ειναι κατι σοβαρο κατα την κριση σας,2)αν θεραπευεται και 3)αν ναι πως?4)και τη θα επρεπε να προσεχω?5)τι ασκησεις θα μπορουσα να κανω για την θεραπεια του
Θα ηθελα να σας ρωτησω για το 6)DRS?7)θα μπορουσε να βοηθησει εμενα?8)αν ναι ποσο καιρο θα επερνε η αποκατασταση?9)κ τι ειδους μεθοδος ειναι αυτη(layser,μηχανημα?)
Κ κατι ακομα,10)υπαρχουν γιατροι στην Θεσσαλονικη που να εχουν το DRS και αν ναι σας παρακαλω πεστε μου πιει..
Και κατι τελευταιο,11)με τι αθλημα θα μπορουσα να ασχοληθω που να μην επιρεαζει τη μεση?12)η ποδηλασια την επιρεαζει?
Η απαντηση σας στης ερωτησεις μου θα ηταν οτι καλυτερο για μενα
Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.088 δευτερόλεπτα