Καλέστε μας
Active Motion

Σύνδεση / Εγγραφή

Κάκωση συνδέσμων στον αριστερό ώμο

• UnSourCeR
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #163 από UnSourCeR
Καταρχάς θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την γρήγορη απάντηση σου και τον ενδιαφέρων σου!

Κατευθείαν μετα απο τον τραυματισμό(την επόμενη μέρα) πήγα σε ορθοπεδικό μου είπε (χωρις να με πολυεξετάσει και να δείξει ενδιαφέρον) "ε μάλλον κάποια θλάση θα είναι πρώτου βαθμού βάζε πάγο για 2 μέρες και σε 2 εβδομάδες θα είσαι μια χαρα" . Μετα απο κάνα μήνα αφου δεν μου είχε περάσει η ενόχληση μέσα σε 2 εβδομάδες όπως μου είπε ο πρώτος ορθοπεδικό πήγα σε άλλον. Ο δεύτερος μου είπε "είναι κάκωση στους τένωντες του αριστερού ώμου"(δεν είπε κάτι πιο συγκεκριμένο) μου χορήγησε για 2 εβδομάδες ενα αντιφλεγμονόδες (celebrex 200mg). Πάλι μετα απο 2 εβδομάδες καμία ουσιαστική βελτίωση(κάποια μείωση στον πόνο αλλα και πάλι δεν μπορούσα σε καμια περίπτωση να ξεκινίσω πρόγραμμα με βάρη). Ετσί πριν 3 εβδομάδες πήγα σε τρίτον ορθοπεδικό(αυτόν τον ρώτησα να μου πει οσο πιο συγκεκριμενα γίνετε τι ακριβως τραυματισμο εχω) μου είπε ότι μόνο με μαγνητική μπορούμε να δούμε αλλα δεν θέλει να κάνω κάτι τετοιο. Στην συνέχεια μου έιπε να πάω σε φυσικοθεραπευτή όπως και έκανα...

Υπάρχει κατι που μπορώ να κάνω ώστε να επιταχύνω την ανάρωση?Μήπως πρέπει τελικά να κανω μαγνητική? Κρεατίνη ή γλουταμινη θα βοηθούσε?
Περισσότερα
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #162 από physio
Αγαπητέ φίλε!
Καλώς ήρθες στο forum μας.
Ευελπιστώ να βοηθηθείς μέσα από αυτό, αλλά και από την επικοινωνία μας.
Καταρχήν η λέξη " τραυματισμός" δεν σημαίνει κάτι. Εννοώ ότι δεν μπορώ να βοηθηθώ από αυτήν την διάγνωση προκειμένου να σου δώσω σωστές συμβουλές, διότι η λέξη τραυματισμός μπορεί να σημαίνει πολλά.
Κατ’ αρχήν σε έχει δει κάποιος γιατρός;
Αν ναι τι διάγνωση έχει βάλει; Θα σε παρακαλούσα να έχω μια σαφή διάγνωση. π.χ. θλάση, τενοντίτιδα κάποιων μυών (αν ναι ποιών), σύνδρομο υπακρωμιακής τριβής, κλπ. Στην περίπτωση που υπήρξε συνδεσμική κάκωση (όπως αναφέρεις στον τίτλο της ερώτησής σου) θα ήθελα περισσότερα (εξαρθρώθηκε η άθρωση του ώμου και εάν ναι, τι είδους εξάρθρωση ήταν;)
Εν αναμονή των απαντήσεων στις ερωτήσεις μου σε καληνυχτίζω προσωρινά.
Γιώργος Μώρος

© 2011, ΜΩΡΟΣ Α.Ε. - Κέντρο Φυσ/κής Αποκατάστασης
  • UnSourCeR
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #161 από UnSourCeR
Απαντήθηκε από UnSourCeR στο θέμα Κάκωση συνδέσμων στον αριστερό ώμο
Καλήσπερα

Πριν 2.5 μήνες επάθα τραυματισμό στον αριστερό ώμο κατα την διάρκεια μιας άσκησης στήθους(ορίζοντιο πάγκο με 80kg). Εκανα απόχη απο την γυμναστική για 2 μήνες χώρις σχεδον καμία μείωση του πόνου.Εδώ και 15 μέρες κάνω φυσικοθεραπεία και δοκίμασα χθες να ξανακάνω στήθος (χωρις αντιστάσεις) μόνο με την μπάρα(10kg) ό πόνος που είχε μειωθεί λίγο με την φυσικοθεραπεία επέστρεψε αμέσως. Τι μου προτείνετε να κάνω?Πόσο καιρο πρεπει να κάνω αποκατάσταση, θέλω όσο πιο ταχεία ανάρωση γίνετε για να καταφέρω να συμμετάσχω στο σχολικό με σφαίρα...!!!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Περισσότερα
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #164 από physio
Αγαπητέ χρήστη του forum,

Η διάγνωση που σου έβαλαν και οι τρείς Ορθοπαιδικοί, επέτρεψε μου την έκφραση, αλλά είναι διάγνωση του «ποδαριού».
Γιατί όχι και μαγνητική;
Τους έπιασε η «ψυχοπονιά», για την δική σου την τσέπη;
Και εάν υπάρχει μια θλάση ή μια ρήξη σε έναν τένοντα; Αυτοί θα κουβαλάνε το πρόβλημα; Αυτοί θα είναι δυσλειτουργικοί;
Με συγχωρείς για το ύφος, αλλά είναι κάτι για το οποίο καθημερινά αντιπαρατίθεμαι. Ασθενείς φτάνουν στο χώρο μου αδιάγνωστοι. Το «πιθανόν…», η Ιατρική μπορεί να το χρησιμοποιεί όταν έχει εξαντλήσει τα περιθώρια του ψαξίματος, κλινικά απεικονιστικά (ακτινογραφίες, μαγνητικές ,αξονικές) κλπ.

Πάντως από ότι κατάλαβα δεν πρέπει να εξαρθρώθηκε ο ώμος σου ή να υπεξαρθρώθηκε (δηλ. να εξαρθρώθηκε μερικώς) πράγμα, για το οποίο θα πρέπει να χαίρεσαι ιδιαίτερα.
Στην περίπτωση που το πρόβλημα είναι μια θλάση, τότε θα πρέπει:
1. Να κάνεις φυσικοθεραπείες για αναλγησία, τόσες όσες να μην πονάς, υπό την προϋπόθεση όμως ότι ο πόνος, η ενόχληση ή το σύμπτωμα είναι σταδιακά μειούμενα
2. Όταν δεν θα έχεις καμιά ενόχληση στην ελεύθερη ενεργητική κίνηση (δηλ. την κίνηση που μπορείς να κάνεις ενάντια στη βαρύτητα χωρίς να προσθέσεις στο χέρι σου πρόσθετα βάρη) τότε ο φυσικοθεραπευτής θα πρέπει να σε βάλει σε ένα εκλεκτικό και προοδευτικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης (χωρίς πόνο), κατόπιν αξιολόγησης, κατά τη διάρκεια του οποίου, (αυτό θα το αξιολογήσει ο φυσικοθεραπευτής σου) ενδεχομένως ,να πρέπει ταυτόχρονα να υποβάλλεσαι και σε αναλγητικού τύπου φυσικοθεραπείες.
3. Θα ήθελα να σου πω επίσης ότι για να επιστρέψεις χωρίς φόβο και με ασφάλεια στην πρότερη σου δραστηριότητα εγώ θα πρότεινα μια Ισοκινητική αξιολόγηση, επί απουσίας του πόνου(cybex π.χ. ή όποιο άλλο Ισοκινητικό), η οποία θα καταγράψει και θα συγκρίνει την μυϊκή ικανότητα του πάσχοντος χεριού σου με το υγειές. Στην περίπτωση που το πάσχον υπολείπεται σε δύναμη σε σχέση με το υγειές τότε συνεχίζεις το πρόγραμμα ενδυνάμωσης (προτιμώ τα ισοκινητικά προγράμματα ενδυνάμωσης γιατί είναι ακίνδυνα, δουλεύουν σύμφωνα και πάνω στη φυσιολογία του μυός και προσφέρουν ταχύτατη αποκατάσταση σε σχέση με τα βάρη).
4. Τέλος θα ήθελα να σου επισημάνω να λάβεις ιδιαίτερα υπόψη σου ότι σου προτείνω μία θεραπευτική προσέγγιση σε ένα υποτιθέμενο πρόβλημα και χωρίς να σε έχω αξιολογήσει φυσικοθεραπευτικά. Το σωστό και ασφαλές είναι να αξιολογηθείς και να εκτιμηθεί η κατάσταση του ώμου σου από ένα συνάδελφο ή έναν ορθοπαιδικό, ουσιαστικά αυτή τη φορά και από εκεί και πέρα να προταθεί ένα θεραπευτικό πρόγραμμα.

Για οποιαδήποτε απορία μην διστάσεις να επικοινωνήσεις και πάλι.
Ελπίζω να βοήθησα
Γ. Μώρος

• UnSourCeR
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #165 από UnSourCeR
Απαντήθηκε από UnSourCeR στο θέμα Απ: Κάκωση συνδέσμων στον αριστερό ώμο
Καλήσπερα

Μετα απο 4.5 μήνες και χωρίς καμία βελτίωση στον τραυματισμό πήγα και έκανα μανγητική η οποία έδειξε τενοντοπάθεια +μερική ρήξη μυικού ιστού. Ο ορδοπεδικός μου , μου είπε ότι σε 15 μερες θα είμαι οκ. Περασαν 25 μέρες απο τότε και το μόνο που παρατήρησα είναι αύξηση του πόνου. Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ!!!
Περισσότερα
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #166 από physio
Αγαπητέ φίλε καλησπέρα!
Θέλω περισσότερες πληροφορίες για να μπορέσω να σε βοηθήσω. Από ότι καταλαβαίνω είχες κάποιον τραυματισμό? Αν ναι πριν πόσο καιρό? Πότε δηλ.? Αν όντως είχες τραυματισμό πως προέκυψε τενοντίτιδα αφού αυτή είναι αποτέλεσμα υπέρχρησης δηλ. υπερβολικής καταπόνησης? Άρα ως τραυματισμένος δεν μπορεί να υπέβαλες τον ώμο σου σε καταπόνηση…
Εδώ με την τενοντίτιδα και τη ρήξη, κάπου με μπέρδεψες. Βάλτα μου σε παρακαλώ λίγο σε μια σειρά ή γράψε μου ακριβώς τη γνωμάτευση του γιατρού σου (αν την έχεις γραπτή θα με διευκόλυνε)
Σ’ ευχαριστώ πολύ
Γ. Μώρος

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.131 δευτερόλεπτα