Καλέστε μας
Active Motion

Σύνδεση / Εγγραφή

Απαντηση: Μερική ρήξη τένοντα του υπερακανθίου μυός.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δημοσιεύετε το μήνυμα ως 'Επισκέπτης', δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε το μήνυμα ή να το διαγράψετε
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Εγγραφή για να παρακάμψετε αυτό το βήμα.
X

Ανασκόπηση του θέματος: Μερική ρήξη τένοντα του υπερακανθίου μυός.

Εμφανίζονται τα τελευταία 6 μηνύματα - (Πρώτα το τελευταίο)

12 Χρόνια 11 Μήνες πριν
Απ: Μερική ρήξη τένοντα του υπερακανθίου μυός.

Από αυτά που μου αναφέρεται αλλά και από το πόρισμα της μαγνητικής προκύπτει ότι η βλάβη του τένοντα δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική. Επίσης, η βελτίωση που είχατε με τις φυσικοθεραπείες δείχνει ότι το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί συντηρητικά δηλ. φυσικοθεραπεία, χωρίς να χρειαστεί να προσφύγετε σε χειρουργική λύση. Εξάλλου, θυμηθείτε, ότι η μετεγχειρητική αποκατάσταση (εάν γίνει χειρουργείο) θα απαιτεί πάλι αριθμό φυσικοθεραπείων.
Η γνώμη μου ,την οποία μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη διότι δεν σας έχω εκτιμήσει κλινικά , είναι να συνεχίσετε το πρόγραμμα φυσικοθεραπειών που κάνατε. Οι συνεδρίες θα πρέπει να συνεχίζονται όσο τα συμπτώματα υποχωρούν και έως ότου εξαλειφτούν πλήρως.
Γιώργος Μώρος

12 Χρόνια 11 Μήνες πριν
Μερική ρήξη τένοντα του υπερακανθίου μυός.

Μικρή ποσότητα υγρού σημειούται ενδοαρθρικά. Συνυπάρχει ποσότης υγρού στην αύλακα του δικεφάλου βραχιονίου μυός. Μερική ρήξη εμφανίζει ο τένοντας του υπερακανθίου μυός, πλησίον της καταφύσεώς του. Ποσότης υγρού περιβάλλει τον τένοντα. Οι τένοντες των υπολοίπων μυών του στροφικού πετάλου δεν εμφανίζουν σημεία κακώσεως. Ο τένοντας της μακράς κεφαλής του δικεφάλου βραχιονίου μυός ελέγχεται φυσιολογικός. Κυστική αλλοίωση εντοπίζεται στην οπίσθια επιφάνεια της βραχιονίου κεφαλής. Δεν ανεδείχθησαν σημεία υπακρωμιακής προστριβής. Επιχείλιος χόνδρος χωρίς παθολογία.

Η παραπάνω εξέταση με τη μέθοδο του μαγνητικού συντονισμού έγινε στις 26/04/2012 σε τρία επίπεδα (εγκάρσιο, οβελιαίο και μετωπιαίο) με προσανατολισμό Τ1, Τ2 και πυκνότητος πρωτονίων (PD).

Το πρόβλημα έχει ξεκινήσει από το περασμένο Οκτώβριο. Αρχικά έκανα ακτινογραφία η οποία έδειξε Ασβεστοποιό Τενοντίτιδα, οπότε και άρχισα θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή (παυσίπονα - αντιφλεγμονώδη). Στη συνέχεια έκανα 15 φυσικοθεραπείες οι οποίες ήταν (παγοθεραπεία, τένς, ιοντοφώρεση, υπέρηχους και μασάζ). Ο πόνος πλέον δεν είναι τόσο έντονος όσο πρίν τις θεραπείες. Εξακολουθεί όμως να υπάρχει και γίνεται πιό έντονος όταν η κίνηση του χεριού είναι πρός τα εμπρός και επάνω ή/και πρός το πλάϊ. Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιο άλλο είδος θεραπείας που μπορούμε να δοκιμάσουμε πρίν καταφύγουμε στη χειρουργική επέμβαση. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και περιμένω νέα σας. Μαρία.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.066 δευτερόλεπτα