Καλέστε μας
Active Motion

Σύνδεση / Εγγραφή

Τενοντίτιδα υπερακανθίου

Περισσότερα
16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #154 από physio
Αγαπητέ φίλε!
Δύο πράγματα θα πρέπει να κάνεις έτσι ώστε να έχεις το καλύτεροι αποτέλεσμα.
Πρώτα από όλα θα πρέπει να υποχωρήσει η φλεγμονή. Αυτό για να γίνει και αφού μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει, θα πρέπει να ακολουθήσεις μια πιο ολοκληρωμένη κλασσική φυσικοθεραπευτική αγωγή. Εάν και αυτή δεν αποδώσει τότε θα πρέπει να υποβληθείς σε Shock Wave. Είναι ότι ποιο τελευταίο και αποτελεσματικό για τενοντίτιδες, επικονδυλίτιδες κλπ.
Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνεις υπό την προϋπόθεση ότι το πρώτο πήγε καλά και τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν, είναι μυϊκή αποκατάσταση των μυών του ώμου.
Γ. Μώρος
:sick:

© 2011, ΜΩΡΟΣ Α.Ε. - Κέντρο Φυσ/κής Αποκατάστασης
  • leo
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #153 από leo
Απαντήθηκε από leo στο θέμα Τενοντίτιδα υπερακανθίου
Γεια σας. Είμαι 33 χρονών, γυμναστής και παίκτης volleyball. Υποφέρω από τενοντίτιδα στον υπερακάνθιο. Έχω δοκιμάσει τα πάντα σε φυσικοθεραπείες. Έχω κάνει ενδυνάμωση με λάστιχα και μία ένεση με ενζύματα αντιφλεγμονώδη, κορτιζόνη και ξυλοκαϊνη. Έχω απελπιστεί, γιατί ούτε να παίξω μπορώ ούτε να δείξω σωστά στα παιδιά στο σχολείο και στις ομάδες που είμαι προπονητής. :)
  • ΑΛΕΞ
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #155 από ΑΛΕΞ
Απαντήθηκε από ΑΛΕΞ στο θέμα Απ: Τενοντίτιδα υπερακανθίου
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝ8ΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑ8ΗΣΗ ΠΕΡΥΣΙ ΕΚΑΝΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ ΜΕΡΙΚΗ ΡΗΞΗ ΤΕΝΟΝΤΑ ΥΠΕΡΑΚΑΝΘΙΟΥ. ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ. Ο ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΟΥΡΑΣΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ 8Α ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ.ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΙΩ8Α ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΟΝΟ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΜΠΡΑΤΣΟΥ.ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΚΑΝΑ 10 ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ,ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΜΥΩΝ.Ο ΩΜΟΣ ΠΟΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΑ ΕΤΣΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ.ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΕΚΑΝΑ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ 8ΛΑΣΗ ΤΕΝΟΝΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ 401 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΟΘ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΠΛΑ 1,5 ΜΗΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (ORUVEIL) ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ 8Α ΠΕΡΑΣΕΙ.ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ.ΕΔΩ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟY SHOCK WAVE.
Περισσότερα
16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #156 από physio
Απαντήθηκε από physio στο θέμα Απ: Τενοντίτιδα υπερακανθίου
Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση
Δεν ξέρω ποιος στην Κρήτη μπορεί να έχει Shock Wave. Πάντως, εάν υπάρχει ρήξη στον τένοντα, η θεραπεία με Shock Wave έχει απόλυτη αντένδειξη (απαγορεύεται). Κατ’ επέκταση υπάρχουν δύο δρόμοι που μπορείς να ακολουθήσεις προκειμένου για την αποκατάστασή σου. Ή συντηρητικά με ακινητοποίηση και μετά ενδυνάμωση. Ή εάν αυτή (η συντηρητική)δεν αποδώσει και έχεις τις ίδιες ενοχλήσεις χειρουργική αντιμετώπιση και μετά φυσικοθεραπεία.
Είμαστε στη διαθεσή σου για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση ή απορία.
Γ. Μώρος

• Δημήτρης
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #157 από Δημήτρης
Απαντήθηκε από Δημήτρης στο θέμα Απ: Τενοντίτιδα υπερακανθίου
Γεια σας , έχω κι εγώ πρόβλημα το τελευταίο διάστημα στον δεξιό ώμο δεν μπορώ να σηκώσω το χέρι μου όπως πριν και γενικά να κάνω κινήσεις με το δεξί χέρι.

Η μαγνητική που υποβλήθηκα έδειξε ότι:
"Η βραχιόνιος κεφαλή απεικονίζεται σε φυσιολογική θέση εντός της ωμογλήνης. Ικανοποιητικό ελέγχεται το μεσάθριο διάστημα. Ο επιχείλιος χόνδρος απεικονίζεται φυσιολογικά. Μικρή υποφλοιώδης κύστη αναδεικνύεται στην ανώτερη έξω επιφάνεια της βραχιονίου κεφαλής εύρημα που αποδίδεται σε εκφυλιστική βλάβη. Κατά τα λοιπά ο οστέϊνος μυελός των απεικονιζομένων οστικών δομών παρουσιάζει φυσιολογικής έντασης σήμα και φυσιολογική μορφολογία. Φυσιολογικά απεικονίζεται η ακρωμιοκλειδική άρθρωση και ακρωμιοβραχιόνιος απόσταση.Μόλις υποσημαίνονται ήπιες αλλοιώσεις παθολογικού σήματος στον τένοντα του υπερακανθίου ευρήματα που συνηγορούν υπέρ τενοντοπάθειας. Οι λοιπές τενόντιες και μυικές δομές του στροφικού πετάλου απεικονίζονται φυσιολογικά. Ο τένοντας της μακράς κεφαλής του δικεφάλου πορεύεται φυσιολογικά εντός της αύλακας. Μόλις υποσημαίνονται μικρή συλλογή στον υποκορακοειδή θύλακα.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Ήπιες αλλοιώσεις τενοντοπάθειας στην περιφερική μοίρα του τένοντα του υπερακανθίου"

Θα ήθελα την συμβουλή σας , τι προτείνετε για την περίπτωσή μου; Είδα και το πρόγραμμα Shock Wave που αναφέρετε. Μπορεί να βοηθήσει το συγκεκριμένο;

Ευχαριστώ.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης
Περισσότερα
16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #158 από physio
Απαντήθηκε από physio στο θέμα Απ: Τενοντίτιδα υπερακανθίου
ειά σου Δημήτρη!
Σωστά! το Shock Wave έχει απόλυτη ένδειξη όπως και εσύ κατάλαβες. Ωστόσο, επειδή ενδεχομένως θα δυσκολευτείς να το βρεις σε όλα τα θεραπευτήρια, θα μπορούσες να υποβληθείς σε φυσικοθεραπεία με κλασσικά μέσα κατ' αρχήν, ξεκούραση και παγοθεραπεία. Ο συνδυασμός κλασικής φυσικοθεραπέιας και φαρμακευτικής αγωγής, σε πρώτη φάση, αποτελεί επίσης έναν καλό τρόπο αντιμετώπισης. Αν όλα αυτά δεν αποδώσουν, το shock wave θα πρέπει να είναι η επόμενη επιλογή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να είναι και η πρώτη.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.139 δευτερόλεπτα