Καλέστε μας
Active Motion

Σύνδεση / Εγγραφή

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΩΜΟ

• zotos
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #151 από zotos
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΩΜΟ δημιουργήθηκε από zotos
Καλησπέρα,
Ένα χρόνο ταλαιπωρούμαι απο ενα χτύπημα στον ώμο κατά τη διάρκεια μιας άσκησης στήθους στο γυμναστήριο.Στην αρχή μου είπαν να το δέσω για λίγο διάστημα,το οποίο και έκανα..Το χέρι μου ενώ στην αρχή ήταν μια χαρά μετά από κάποιο διάστημα όλο και χειροτέρευαι.Έβγαλα μαγνητική η οποία βγήκε καθαρή.Στο διάστημα αυτό έχω πάει σε 6 διαφορετικούς γιατρούς εκ των οποίων ο καθένας διαφωνεί.Κάποιος μου είπε ότι είναι μετατραυματική αρθρίτιδα(πράγμα που απεύχομαι) και πως θα δώθεί μια λύση κατά 50%-60% και αυτή μόνο με χειρουργική επέμβαση.Οι υπόλοιποι διαφώνησαν λέγοντάς μου πως δεν βρίσκουν κάτι.Κάποιος άλλος μου μίλησε για αστάθεια(το οποίο το βρήκα και το πιο λογικό).'Εκανα μάλιστα και μια πολυ ειδικη εξέταση το μαγνητικό αρθρογράφημα το οποίο και αυτό βγήκε καθαρό.Τα συμπτώματα τα οποία έχω είναι τα εξής:με την παραμικρή κίνηση ο ώμος κάνει χαραχτηριστικό <<κρακ>>(ειδικά όταν κάνω τη διάταση του),όταν το κουράζω με πονάει και μου μουδιάζει(πόνος ο οποίος φθάνει μέχρι την ωμοπλάτη),αδυναμία(δλδ όταν έχω στην έκταση και τα 2 μου χέρια,αυτό με το πρόβλημα το κατεβάζω μετά από λίγο γιατί κουράζεται γρήγορα) και πλέον δν μπορώ να κάνω κάποια αθλητική δραστηριότητα αφού με ενοχλεί μέχρι και στην οδήγηση(είναι το αριστερό)..ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ Ή ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν #152 από physio
Απαντήθηκε από physio στο θέμα Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΩΜΟ
Γεια σας!
Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη διάγνωση.
Στην περίπτωση που δεχτούμε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα τότε αυτό που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι λόγω του τραυματισμού και της μετατραυματικής ακινητοποίησης επήλθε μυϊκή ατροφία η οποία έως σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται όλα τα προαναφερόμενα προβλήματα.
Σ' αυτή την περίπτωση θα συνιστούσαμε έναν ισοκινητικό έλεγχο προκειμένου να αξιολογηθεί η μυϊκή ικανότητα και στη συνέχεια τη μυϊκή αποκατάσταση των ελλειμμάτων ισοκινητικά σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια με βάρη δηλ. ισοτονικά.
Αυτός ο τρόπος ενδυνάμωσης θα δώσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα χωρίς να προκαλεί πρόσθετη επιβάρυνση, σε αντίθεση με τα βάρη για αυτήν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο τουλάχιστον.
Συμπερασματικά λοιπόν!
α. Ισοκινητική αξιολόγηση
β. Ισοκινητική ενδυνάμωση
και ελπίζω το πρόβλημά σας να λυθεί χωρίς χειρουργεία εάν η υπόθεση που κάναμε στην αρχή επαληθευτεί.
Ευχαριστούμε για την ερώτησή σας.
Για την "ΜΩΡΟΣ Α.Ε."
Γ. Μώρος

© 2011, ΜΩΡΟΣ Α.Ε. - Κέντρο Φυσ/κής Αποκατάστασης
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.103 δευτερόλεπτα