Καλέστε μας
Active Motion

Σύνδεση / Εγγραφή

μεριλη ρηξη υπερακανθιου

• sergao
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 6 Ημέρες πριν #147 από sergao
μεριλη ρηξη υπερακανθιου δημιουργήθηκε από sergao
Ο τενοντας του υπερακανθιου μυος εμφανιζει αλλοιωση αυξημενου σηματος ενδοτενοντια στο περιφερικο του τμημα, με ελαχιστη συλλογη τοπικως καθως και στον υποδελτοειδη-υπακρωμιακο θυλακο, στα πλαισια εικονας μερικης ρηξης των ινων του.Συνυπαρχει μικρη συλλογη στο υψος του διακενου του στροφικου πεταλου.Απο την ακρωμιοκλειδικη αρθρωση σημειωνεται η παρουσια ελαχιστης ενδοαρθρικης συλλογης.
Η μαγνητικη αυτη ειναι απο τον περασμενο Σεπτεμβριο .Ακολουθησα καποιες φυσικοθεραπειες χωρις αποτελεσμα .εκανα και μια μικρη ξεκουραση και καποιες θεραπειες σε χειροπρακτικο και ξυλοκαινες..το προβλημα συνεχιζεται ομως δεν αθλουμε.Επαιζα βολλευ αλλα τωρα δεν μπορω.Με ενοχλει αρκετα πολυ και στον υπνο.Ετοιμαζομαι να παρω κορτιζονι με ενζυμα αποτι μου ειπαν..και ισως χειρουργειο αργοτερα..3 χειρουργους που ειδα αυτο μου ειπαν..ενας γυμναστης πολυ γνωστος ομως μου ειπε να το παλεψω..
Θα με υποχρεωνατε ειλικρινα με την αποψη σας ...
Σας ευχαριστω για τον χρονο σας ακομα και αν δεν παρω απαντηση...
κωνσταντινος..
Περισσότερα
16 Χρόνια 5 Ημέρες πριν #148 από physio
Απαντήθηκε από physio στο θέμα Απ: μεριλη ρηξη υπερακανθιου
Κωνσταντίνε καλησπέρα!
Εάν τα πράγματα είναι έτσι όπως μου τα περιγράφεις- εάν δηλ. έχεις μία μερική ρήξη στον τένοντα του υπερακανθίου – τότε και εγώ θα σε συμβούλευα πριν κάνεις κορτιζόνη ή χειρουργείο να το πάλευες και πάλι με φυσικοθεραπεία. Βέβαια δεν γνωρίζω πόσο «μερική» είναι αυτή η ρήξη που θα μπορούσε να πάει καλά με φυσικοθεραπεία. Από την άλλη όμως από τη στιγμή που και οι ορθοπαιδικοί σού προτείνουν κορτιζόνη, μάλλον είναι μικρή , άρα υπάρχει συντηρητική λύση , άρα μπορείς να βοηθηθείς και εκτός της κορτιζόνης με φυσικοθεραπεία. Το γιατί δεν σε βοήθησαν οι φυσικοθεραπείες που έκανες δεν γνωρίζω. Δεν ξέρω τι έκανες και με τι παραμέτρους( ρυθμίσεις στα μηχανήματα εννοώ) το έκανες.
Συνοπτικά λοιπόν,
Να ξεκινήσεις πάλι φυσικοθεραπείες, υπό την εξής προϋπόθεση: Να πάς σε έναν πολύ καλό φυσικοθεραπευτή και να υποβληθείς σε ένα ενδεδειγμένο για την περίπτωση σου πρωτόκολλο φυσικοθεραπείας το οποίο θα έχει πολλές πιθανότητες να σε βοηθήσει. Εάν ο πόνος αρχίσει να υποχωρεί θα συνεχίσεις την φυσικοθεραπεία έως την πλήρη υποχώρησή του. Αριθμός συνεδριών δεν υπάρχει .Θα κάνεις τόσες όσες να υποχωρήσει ο πόνος , αρκεί να βελτιώνεσαι προοδευτικά. Τελειώνοντας με τις αναλγητικού τύπου θεραπείες και υπό την προϋπόθεση ότι δεν πονάς θα πρέπει να ενδυναμώσεις του μυς του ώμου. Θα σου συνιστούσα ισοκινητική ενδυνάμωση Cybex. Εάν κάνεις όλα αυτά και δεν δεις αποτέλεσμα, τότε, για να μην ταλαιπωρείσαι περισσότερο, θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά την χειρουργική αποκατάσταση.
Όλα αυτά που σου λέω, είναι τελείως θεωρητικά και υποθετικά μιας και δεν έχω ιδία κλινική άποψη.
Για την
ΜΩΡΟΣ Α.Ε.
Γ. Μώρος

© 2011, ΜΩΡΟΣ Α.Ε. - Κέντρο Φυσ/κής Αποκατάστασης
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.089 δευτερόλεπτα