Καλέστε μας
Active Motion

Σύνδεση / Εγγραφή

εξαρθρωση δεξι ωμου

• manolis
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #119 από manolis
εξαρθρωση δεξι ωμου δημιουργήθηκε από manolis
καλησπέρα σας ...πριν 6 μέρες πάνω στα νεύρα μου πηγα να πετάξω κάτω τον τηλ κατάλογο κάνωντας μια πολυ άγαρμπη κίνηση με αποτέλεσμα να πάθω εξάρθρωση στο δεξί ώμο!!

την στιγμή που το παθα δεν πονεσα καθόλου ουτε όταν μου τον βάλανε στη θέση του οι γιατροί στο νοσοκομείο!! το καταλαβα οτι το έπαθα μοο απο το γεγονοσ οτι το χερι μου δεν ηταν φυσιολογικο εκεινη τη στιγμη αλλα και επειδη ο ώμος εχασε τη στρογκυλη του επιφανεια :P

στο νοσοκομειο μου βάλανε αυτο το άσπρο λουρι στο λαιμό και μου είπαν να μείνω έτσι για 2 βδομάδες και να ξαναπάω μετα για μαγνητικη...

Όμως την επόμενη μέρα πήγα και σε εξωτερικό γιατρό,είδε τις ακτινογραφίες ,ψυλάφισε τον ώμο να δει αν ηταν οκ με ρώτησε αν πονούσα και του είπα όχι
μου ειπε να το ακινητοποιησω για 3 βδομαδες (διανύω την 1η) και μετα φυσιοθεραπειες

υγ: πόνους δεν έχω μονο μερικες φορες στον υπνο μου κυρίως οταν κάνω μια λίγο απότομη κίνηση νιώθω ένα υποφερτό τσίμπιμα!!

Θα ήθελα να μου πειτε τι να προσεξω για να μην το ξαναπάθω...δεν μπορώ να φανταστώ οτι θα ζω με το φόβο μην μου ξαναβγει...να επισυμανω οτι δεν κανω καποιο άθλημα (αν και ήθελα να αρχισω γυμναστηριο αλλα τωρα με αυτο...)

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!!!
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #120 από physio
Απαντήθηκε από physio στο θέμα Απ: εξαρθρωση δεξι ωμου
Αγαπητέ φίλε επισκέπτη καλησπέρα και περαστικά σου!
Με μια και μόνο εξάρθρωση στον ώμο σου δεν διατρέχεις τον κίνδυνο των καθ΄έξην εξαρθρημάτων (δηλ. των επαναλαμβανόμεων εξαρθρώσεων) υπο την προυπόθεση ότι μετα την περίοδο της ακινητοποίησης θα αρχίσεις ένα πρόγραμμα φυσικοθεραπείας το οποίο θα έχει σαν στόχο την επίτευξη του πλήρες εύρους κίνησης και κυρίως της αποκατάστασης της μυϊκής ισχύος. Εάν λοιπόν αποκαταστήσεις την μυική ισχύ των μυών του ώμου και μάλιστα των στροφαίων τότε η πιθανότητα να εξαρθρωθεί και πάλι είναι μικρή.
Προσοχή!
Καλό θα ήταν άσχετα με τον ποιον τρόπο θα επιλέξει να σου επαναφέρει την δύναμη ο φυσικοθεραπευτή σου καλό θα ήταν να επιβεβαιώσεις το αποτέλεσμα με ισοκινητική αξιολόγηση. Βέβαια το καλύτερο απο όλα θα ήταν να αποκαταστήσεις τη μυϊκή ισχύ των μυών του ώμου σου, ισοκινητικά.
Ευχαριστούμε για την ερώτηση. παραμένουμε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση ή απορία.

Για την ΜΩΡΟΣ Α.Ε.
Γ. Μώρος

© 2011, ΜΩΡΟΣ Α.Ε. - Κέντρο Φυσ/κής Αποκατάστασης
  • manolis
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #121 από manolis
Απαντήθηκε από manolis στο θέμα Απ: εξαρθρωση δεξι ωμου
ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!
ποσες φυσιοθεραπειες θα χρειαστει να κανω περιπου?
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #122 από physio
Μανώλη καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστερημένη μου απάντηση!
Δεν υπάρχει συνταγή για τον αριθμό των συνεδριών. Αυτές καθορίζονται και είναι ανάλογες της προόδου αποκατάστασης του προβλήματος.
Για την ΜΩΡΟΣ Α.Ε
Ο Επιστημινικός υπεύθυνος
Γιώργος Μώρος
Φυσικοθεραπευτής

• manolis
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #123 από manolis
Απαντήθηκε από manolis στο θέμα Απ: εξαρθρωση δεξι ωμου
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας!! έχει περάσει ένας χρόνος παρα 2 μήνες και μπορώ να πω οτι όλα είναι μια χαρα με τον ώμο μου..βέβαια έκανα 6+ μήνες ασκήσεις για τους στροφαίους μυς!!

εδω και ένα χρονο περίπου που μου συνέβη το ατήχυμα δε το έχω ξαναπάθει αλλα δεν ασχολούμε με κάποιο άθλημα

αυτό που θα ήθελα να σας ρωτήσω είναι αν μπορω να παιξω μπάσκετ χωρις κίνδυνο ή θα ηταν καλύτερα να το αποφυγω για να μη μου ξανασυμβεί?

τι είδους ασκήσεις θα μου προτείνατε

σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #124 από physio
Έχεις κάνει ισοκινητική αξιολόγηση για να διαγνωστεί ο βαθμός αποκατάστασης των μυών που περιβάλουν τον ώμο σου; Αν ναι και όλα είναι εντάξει μπορείς να επανέλθεις σε πλήρη αθλητική δραστηριότητα μιας και δεν θα μπορούσες να κάνεις και τίποτα παραπάνω (σε συντηρητικό πάντα επίπεδο) πέραν της επαρκούς ενδυνάμωσης. Από ‘ κει κε πέρα αν με ρωτάς αν και σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσε να σου συμβεί τότε θα σου έλεγα πως ο κίνδυνος πάντα υπάρχει όπως ακριβώς υπάρχει και σε κάποιον άνθρωπο που δεν του έχει συμβεί ποτέ. Ίσως ποσοστιαία να κινδυνεύεις λίγο παραπάνω αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μείνεις σε αδράνεια με το φόβο και μόνο μήπως τυχόν και συμβεί να εξαρθρωθεί και πάλι.
Θα είσαι ποιο σίγουρος όμως εάν έχεις ελέγξει ισοκινητικά τον ώμο σου.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.242 δευτερόλεπτα