Καλέστε μας
Active Motion

Σύνδεση / Εγγραφή

trigger points (σημεία πυροδότησης στον ώμο)

• pd796
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #111 από pd796
Καλή σας μερα . Είμαι ο Παντελής και θα ήθελα την βοηθεια σας απαντώντας μου σε κάποιες απορίες που έχω , που αφορούν στον ώμο . .
Περιληπτικά : Από τον Ιούνη του 2005 ταλαιπωρούμαι με τους ώμους μου . .
Έχω επισκεφθεί 15 ιατρούς και 7 φυσικοθεραπευτές . . .
Έχω χειρουργηθεί αρθροσκοπικά κάι στους 2 ώμους . . .
Μόλις πριν 7 μήνες χειρουργήθηκα στον δεύτερο (τον αριστερό μου ώμο) .
Παρακολουθώντας με ο γιατρός μου μίλησε όταν του είπα ότι έχω περιορισμό κίνησης και πόνο από πίσω (κάπου υπερακάνθιο - υπακάνθιο)
για trigger points . . . Έκανα έγχυση ξυλοκαίνης αλλά τπτ . .
Θέλω να πω ότι τον γιατρό τον συγκεκριμένο τον σέβομαι , τον εκτιμώ και τον εμπιστεύομαι πλήρως απλά ψάχνωντας κέντρο αποκατάστασης (στην Κρήτη που είμαι) βλέπω και οι γνώμες και τεχνικές που χρησιμοποιούν οι φυσικοθεραπευτές που με έχουν δει δεν συμφωνούν . . . Έχω κανει λειζερ , ιοντοφόρεση , μάλαξη , τενς , υπέρυχο , διατάσεις , κρυοθεραπεία , και ασκήσεις . . .
Ερωτήματα : Θέλω λοιπόν να ρωτήσω τί θα μου συνιστούσατε για την αντιμετώπιση των trigger points ??
Τί κάνει από τα παραπάνω και τί όχι ??
Άσκηση για παράδειγμα πρέπει να κάνω τώρα ή όχι , ,διατάσεις πρέπει να κάνω ή όχι ?? (και άλλα που θα με βοηθούσαν)
Δεν έχω κάνει ξηρή βελόνα ακόμα και ποιά είναι η γνώμη σας γι αυτό ??
Επίσης τα πιέζω και μόνος μου τα σημεία αυτά προσπαθώντας να δημιουργώ ισχαιμική πίεση . . .
Τέλος : Είναι περαστικά αυτά τα trigger points και πώς μπορώ να γίνω καλά και να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα , μή πονώντας άλλο . . .
(Στον δεξί ώμο στον οποίο χειρουργήθηκα το Μάη του ΄08 έιχα ρήξη υπερακανθίου , στον αριστερό είχα ρήξη υπερακανθιου , υπακανθίου ,
slap II , πρόβλημα στο στροφικό πέταλλο , όμως η επέμβαση πήγε πολύ καλα και τώρα έχω αυτά τα σημεία πυροδότησης και ταλαιπωρούμαι αρκετά) Κάθε συμβουλή σας είναι βοήθεια για ΄μένα . . Σας ευχαριστώ .
Περισσότερα
16 Χρόνια 7 Μήνες πριν #112 από physio
Αγαπητέ επισκέπτη!
Καλημέρα.
Καταλαβαίνω πως έχεις πραγματικά ταλαιπωρηθεί. Ωστόσο οι θεραπευτικές πράξεις που μου αναφέρεις θεωρώ ότι έχουν γίνει καλώς και λογικά θα έπρεπε να έχουν αποδώσει. Όμως αυτή είναι η αλήθεια στην υγεία. ότι δηλ. κάποιοι άνθρωποι θα γίνουν καλά και κάποιοι άλλοι όχι.
Με την επισήμανση ότι δεν έχω κλινική εικόνα και από τη στιγμή που έχεις κάνεις όλα τα παραπάνω θεωρώ ότι η θα πρέπει να υποβληθείς σε Shock Wave ή σε υπερπαλμικά Laser ή και σε συνδυασμό και των δυο. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύω ότι θα λύσεις το πρόβλημά σου.
Γ. Μώρος
Φυσικοθεραπευτής

© 2011, ΜΩΡΟΣ Α.Ε. - Κέντρο Φυσ/κής Αποκατάστασης
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.105 δευτερόλεπτα