Χθές έπαθα εξάρθρωση του δεξιού ώμου την ώρα που έπαιζα μπάσκετ. Δυστυχώς είναι η δεύτερη φορά που το παθαίνω αλλά χθές με ανησύχησαν δύο πράγματα.
Είχα ξαναβγάλει τον ώμο μου πρίν από περίπου 3 χρόνια, τότε είχα ακούσει κάτι σαν κρακ την ώρα που έβγαινε αλλά αυτη τη φορά όταν έβγαινε άκουσα εναν ήχο σαν πολλά μικρά κομματακια από γυαλί να θρυμματίζονται, αυτό είναι φυσιολογικό ή θα πρέπει να το προσέξω λίγο παραπάνω;
Το άλλο που με ανησύχησε ήταν η βεβαιότητα των γιατρών και τις δύο φορές, ότι θα τον βγάλω και δεύτερη (επαληθεύτηκαν δυστυχώς..) και τρίτη και τέταρτη φορά...
Το κακό επίσης είναι ότι την προηγούμενη φορά δε το πρόσεξα σχεδόν καθόλου στο θέμα της ακινησίας, από τη δεύτερη-τρίτη μέρα τους είχα βγάλει τους επιδέσμους και μετά από μία βδομάδα δε τους φόραγα καθόλου..
Έτσι αυτή τη φορά θέλω να το προσέξω λίγο παραπάνω.. Γι'αυτό θα ήθελα να σας ρωτήσω τις πρώτες μέρες τι ακριβώς πρέπει να κάνω, αν επιτρέπετε να κουνάω ελαφρά το χέρι (ιδιαίτερα από τον αγκώνα και κάτω), σε ποιό ύψος να το έχω δεμένο, αν υπάρχουν κάποιες ασκήσεις που πρέπει να κάνω μετα από ένα χρονικό διάστημα ακινησίας, κτλ..
Γενικά οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν χρήσιμη
φιλε μου. τον εχω βγαλει κι εγω 3 φορές. σε διάστιμα 10 μηνων. πρεπει να αγορασεισ ενα φακελο ετσι λεγετε οπου θα βαλεις το χερι σ σε θεση 90 μοιρων. ακινητοποιημενο για 4ο μερες