Καλέστε μας
Active Motion

Σύνδεση / Εγγραφή

Απαντηση: Στενωση μεσοσπονδυλιου διαστηματος

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δημοσιεύετε το μήνυμα ως 'Επισκέπτης', δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε το μήνυμα ή να το διαγράψετε
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Εγγραφή για να παρακάμψετε αυτό το βήμα.
X

Ανασκόπηση του θέματος: Στενωση μεσοσπονδυλιου διαστηματος

Εμφανίζονται τα τελευταία 6 μηνύματα - (Πρώτα το τελευταίο)

• s2k
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν
Στενωση μεσοσπονδυλιου διαστηματος

Καλησπερα, με λενε Γιωργο ειμαι 28 χρονων, 1.93 υψος και 94 κιλα.. Πριν απο 2 περιπου εβδομαδες και λογω καποιου πονου που ενιωσα στη μεση, εκανα μια αξονικη τομογραφια εντελως ανυποψιαστος. Η εργασια μου ειναι βαρια, αλλα δεν ειχα δωσει αρκετη σημασια στους περιοδικους αυτους πονους, μεχρι που ειδα την γνωματευση και εγραφε τα εξης:

Μικρου βαθμου αποπλατυνσεις των ινωδων δακτυλιων παρατηρουνται στα επιπεδα Ο2-Ο3 και Ο3-Ο4 χωρις αλλα ιδιαιτερα συνοδα πιεστικα φαινομενα.
Στο επιπεδο Ο4-Ο5 παρατηρειται μετριου προς μεγαλου βαθμου στενωση του μεσοσπονδυλιου διαστηματος και αναλογου βαθμου κυκλοτερης αποπλατυνση του ινωδους δακτυλιου με επιταση οπισθια και κεντρικα που περιοριζει την προσοπισθια διαμετρο του σπονδυλικου σωληνα οριακα και ασκει μικρο πιεστικο εντυπωμα επι της προσθιας επιφανειας του νωτιαιου σακκου.Στενωση των τρηματων αμφω χωρις ιδιαιτερα πιεστικα φαινομενα επι των αντιστοιχα εξερχομενων Ο4 ριζων.
Στο επιπεδο Ο5-Ι1 παρατηρειται μεγαλου βαθμου στενωση του μεσοσπονδυλιου διαστηματος και μικρου βαθμου εκφυλιστικης αιτιολογιας οπισθολισθηση του Ο5 επι του Ι1 σπονδυλου. Πλην μεγαλου βαθμου αποπλατυνσεως του ινωδους δακτυλιου παρατηρειται ευμεγεθης οπισθια κεντρικη δισκοκηλη, η οποια περιοριζει τοπικα την προσθοπισθια διαμετρο του σπονδυλικου σωληνα και ασκει πιεστικα φαινομενα επι του νωτιαιου σακκου και πιθανον επι αμφιτερων των διερχομενων Ι1 ριζων με ελαφρα υπεροχη δεξια στο επιπεδο των αντιστοιχων πλαγιων κολπωματων.
Στενωση των τρηματων αμφοτεροπλευρα χωρις ιδιαιτερα πιεστικα φαινομενα επι των Ο5 ριζων.

Πηγα ηδη σ ενα γιατρο και απ οτι φαινεται θα παω κ σε αλλους, καθως το χειρουργειο που μου προτεινε δεν θελω να το σκεφτομαι καν.
Επειδη ηδη,απο το μεγεθος της γνωματευσης, και απο αυτα που εχω διαβασει περι στενωσης, εχω αγχωθει θα ηθελα την βοηθεια σας. Οτιδηποτε μπορει να γινει κ να βοηθησει στην επιβραδυνση οχι τοσο του πονου (που δεν ειναι οξυς) αλλα της εξελιξης της παθησεως και τι πρεπει να κανω απο δω κ περα. Ποια μεθοδος ενδεικνυται για την περιπτωση μου? Τελος υπαρχει παραρτημα σας στην Αθηνα ή θα πρεπει να ερθω Πατρα σε περιπτωση φυσικοθεραπειων? Ευχαριστω εκ των προτερων...

• s2k
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν
Απ: Στενωση μεσοσπονδυλιου διαστηματος

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σας, μου εδωσαν κουραγιο. Εχω διαβασει για την μεθοδο drs και μου φανηκε οτι εχει λογικη η εφαρμογη της, απο θεμα φυσικης τουλαχιστον. Συντομα θα επικοινωνησω για περαιτερω λεπτομεριες.

16 Χρόνια 5 Μήνες πριν
Απ: Στενωση μεσοσπονδυλιου διαστηματος

Αγαπητέ φίλε!
Κατ' αρχήν μην έχεις άγχος. Το ότι τα συμπτώματα σου περιορίζονται μόνο στην οσφύ (μέση) χωρίς να έχεις αντανακλαστικούς πόνους στα κάτω άκρα (πόδια) είναι ότι το καλύτερο στην παρούσα φάση.
Η βαριά δουλειά η οποία κάνεις χειροτερεύει τα πράγματα. Δεν σου λέω βέβαια να τη σταματήσεις. Η μικρή ολίσθηση, εάν είναι έως πρώτου βαθμού, δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα.
Κατά την φυσικοθεραπευτική μου εκτίμηση δεν θα σου πρότεινα χειρουργική αντιμετώπιση στην παρούσα φάση λαμβάνοντας υπ’ όψιν μου τα όσα μου αναφέρεις.
Πιστεύω ότι η φυσικοθεραπευτική αντιμετώπιση με την έλξη DRS θα αποσυμπιέσει τα πιεσμένα μεσοσπονδύλια διαστήματα και θα σου δώσει άριστα αποτελέσματα. Στη συνέχεια ( όταν τελειώσουν οι συνεδρίες με το DRS και ένα μήνα μετά) ενίσχυση κοιλιακών και ραχιαίων μυών θα βοηθήσει επιπροσθέτως στο ήδη επιτευχθέν αποτέλεσμα του DRS. Για την ενδυνάμωση των κοιλιακών και ραχιαίων μυών κρατάω τις επιφυλάξεις μου στην περίπτωση που επαναφέρουν τα συμπτώματα στη μέση σου και σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να διακόπτονται αμέσως.
Όσον αφορά το που θα κάνεις θεραπεία αυτό είναι ένα δικό σου θέμα. Στην Αθήνα (για την ώρα τουλάχιστον) δεν έχουμε κάποιο παράρτημα. ωστόσο έλξεις υπάρχουν σε όλα τα θεραπευτήρια. Η γνώμη μου όμως είναι να επισκεφτείς κάποιο που διαθέτει αυτήν την "προχωρημένη έλξη" drs ή DRX. Το γιατί προτείνω μόνο αυτήν θα το καταλάβεις εάν διαβάσεις με προσοχή την αντίστοιχη σελίδα του"Drs" μέσα στο site. Διαφέρει πάρα πολύ στον τρόπο που λειτουργεί σε σχέση με όλες τις άλλες και γι' αυτό άλλωστε έχει και τα άριστα αποτελέσματα.
Εάν ωστόσο αποφασίσεις να πραγματοποιήσεις τις θεραπείες σου στο κέντρο μας, εμείς θα είμαστε στη διάθεσή σου.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία
Για την "Μώρος Α.Ε."
Γιώργος Μώρος

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.113 δευτερόλεπτα