Καλέστε μας
Active Motion

Σύνδεση / Εγγραφή

Απαντηση: Αυχενική ριζίτιδα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δημοσιεύετε το μήνυμα ως 'Επισκέπτης', δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε το μήνυμα ή να το διαγράψετε
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Εγγραφή για να παρακάμψετε αυτό το βήμα.
X

Ανασκόπηση του θέματος: Αυχενική ριζίτιδα

Εμφανίζονται τα τελευταία 6 μηνύματα - (Πρώτα το τελευταίο)

12 Χρόνια 10 Μήνες πριν
Απ: Αυχενική ριζίτιδα

Αγαπητή φίλη του forum μας!
Ποιος σας λέει ότι με τις ενέσεις οι κήλες θα μειωθούν; Ας είμαστε σοβαροί!!! Οι κήλες δε μειώνονται με τις ενέσεις. Οι κοίλες είναι αποτέλεσμα μηχανικού αιτίου (δηλ. πίεσης του μεσοσπονδυλίου δίσκου μεταξύ δύο σπονδυλικών σωμάτων) και ως τέτοιου δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ενέσεις. Τι θα κάνουν οι ενέσεις; Θα αποσυμπιέσουν τους πιεσμένους μεσοσπονδυλίους δίσκους; Μη πιστεύετε σε τέτοιες "ιστορίες". Γνωρίζω ότι ο κάθε "άρρωστος" δεν έχει άποψη για θέματα υγείας και γι' αυτό συμβουλεύεται τους ειδικούς (γιατρούς). Αυτοί από τη πλευρά τους μη εκπροσωπώντας αντικειμενικά (μερικές φορές) τους "πελάτες" τους προσπαθούν να "πουλήσουν". Μακριά από τέτοιους γιατρούς ή επιστήμονες υγείας. ΜΑΚΡΙΑ... Θέλω να ελπίζω ότι στη δική σας περίπτωση δε σας συμβούλεψαν γιατροί για τα "καλά αποτελέσματα" των ενέσεων στις κήλες.
Ωστόσο και πριν φτάσετε στο χειρουργείο μπορείτε να βοηθηθείτε με ένα καλό πρωτόκολλο φυσικοθεραπείας. Για του λόγου του αληθές θα σας παραπέμψω σε ένα από τα πιο δύσκολα περιστατικά που έχουμε αντιμετωπίσει στο κέντρο μας και που δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτε από τα παραπάνω παρά μόνο φυσικοθεραπείες.

• Alexia
12 Χρόνια 10 Μήνες πριν

εχω κι εγω το ιδιο προβλημα εδω και μιαμιση εβδομαδα...τα ευρηματα και συμπτωματα ιδια... και μου συνεστησαν φυσιοθεραπειες και φαρμακα οπως το Lyrica και αλλο ενα παυσιπονο...και εκανα λιγη οστεοπαθητικη που με πονεσε αλλα με ανακουφισε πολυ.... τωρα πρεπει να κανω ασκησεις μονη μου, να προσεχω πως κοιμαμαι η καθομαι, να αποφευγω υπολογιστη και ισως και να κανω ενεσεις στον αυχενα για να μειωθουν οι κηλες!!! εμαθα απο φιλη οτι ειχε αποτελεσμα!!! αλλιως...σε καποια χρονια...χειρουργειο!!! :(

• voula
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν

Σας ευχαριστώ πολύ,αν και εχω ανχωθεί παρα πολύ!!!!!!!!!!!!!!!

16 Χρόνια 5 Μήνες πριν

Αγαπητή επισκέπτρια!
Τα προβλήματα προκύπτουν ακριβώς λόγω των προβλημάτων που αναφέρονται στη μαγνητική τομογραφία.
Όσο για το φυσικοθεραπευτικό πρόγραμμα, δεν είμαι σε θέση να το προτείνω διότι αυτό εξαρτάται από τις δυνατότητες του κάθε φυσικοθεραπευτή τόσο σε γνώσεις όσο και σε υποδομή.

• voula
16 Χρόνια 5 Μήνες πριν
Αυχενική ριζίτιδα

Γεια σας,

Με λένε Βούλα, είμαι 40 χρονών. Θα ηθελα να μου δωσετε απαντησεις σχετικα με το προβλημα μου.Εκανα μια μαγνητικη γιατι πονουσα στον αυχενα, εχω μουδιασματα στα χερια και πονο στην πλατη μου περισσοτερο στην δεξια πλευρα και η διαγνωση της μαγνητικης ειναι η εξης:

Ευρηματα: Παρατηρειται μικρου βαθμου σκολιωση της ΑΘΜΣΣ με το κυρτο προς στα αριστερα, καθωσ και συνοδος αναστροφη τησ φυσιολογικης λορδωσης της ΑΜΣΣ, με εφθιασμο και κυφωση αυτης, με επικεντρο το μεσοσπονδυλιο διαστημα Α5-Α6. Ελατωση του σηματος των μεσοσπονδυλιων δισκων Α5-Α6 και Α6-Α7 κυριως και σε μικροτερο βαθμο το Α4-Α5.
Ηπια κυκλοτερης διαπλατυνση του Α3-Α4, με επιταση αυτης οπισθοπλαγια αριστερα και συνοδο στενωση του αριστερου μεσοσπονδυλιου τρηματος. Μεγαλυτερου βαθμου κυκλωτερης διαπλατυνσης του μεσοσπονδυλιου δισκου Α4-Α5 με πιεστικα φαινομενα επι του μηνιγγικου σακου και του νωτιαιου μυελου με επιταση αυτης οπισθια κεντρικα, παρακεντρα αριστερα και οπισθοπλαγια αριστερα και συνοδο στενωσης τοσο του αριστερου μεσοσπονδυλιου τρηματος στο κατωτερο σημειο του, οσο και ελαττωση της προσθοπισθιας διαμετρου του σπονδυλικου σωληνα.
Κυκλωτερης διαπλατυνση του μεσοσπονδυλιου δισκου Α6-Α7, με επιταση αυτης οπισθια κεντρικα και παρακεντρα δεξια και συνοδα πιεστικα φαινομενα επι του μηνιγγικου σακου καθως και ελατωση της προσθοπισθιας διαμετρου του σπονδυλικου σωληνα αλλα και στενωση του κατωτερου σημειου των μεσοσπονδυλιων τριματων αμφοτεροπλευρα, ιδιαιτερα αριστερα.
Δεν παρατηρειται ενδομυελικη εστια παθολογικης εντασης σηματος απο τον απεικονιζομενο αυχενικο και ανωτερω θωρακικο νωτιαιο μυελο.
Δεν ελεγχονται παθολογικα ευρηματα απο τουσ ελεγχθεντες σπονδυλους.
Παρουσια πολλαπλων μικροοζωδων εστιων εντος θυρεοειδους αδενα.

Μαζι με την μαγνητικη εκανα και ηλεκτρομυογραφημα που λεει τα εξης:

Eυρηματα συμβατα με Α6-Α7 Ριζιτιδα (ΔΕ)
Παρατηρειται αυτοματη δραστηριοτητα σε δικεφαλο βραχιονιο και τρικεφαλο μυ αλλα με διαγραμμα συμβολης
Έκ των λοιπων εξετασθεντων μυων ουδεν.
Προκυπτουν φυσιολογικες τιμες για το ωλενιο Νευρο ΔΕ.

Ο γιατρος μου ειπε να κανω καποιες θεραπειες αλλα δεν μου διευκρινισε ποιες εινε αυτες. Σας παρακαλω πολυ αν μπορειτε να μου πειτε τι ακριβως εχω και τι 8εραπειες θα μπορουσα να κανω.

Σας ευχαριστω παρα πολυ εκ των προτερων.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.161 δευτερόλεπτα