Καλέστε μας
Active Motion

Σύνδεση / Εγγραφή

Απαρεκτόπιστο κάταγμα δεξιάς Κλείδας

  • immunity
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #125 από immunity
Πριν από ένα μήνα είχα ένα ατύχημα με αποτέλεσμα απαρεκτόπιστο κάταγμα μέσω και έξω 1/3 μορίου δεξιάς κλείδας.(αντιμετώπιση -ακινητοποίηση του χεριου με απλή ανάρτηση(με έναν επιδεσμο)).

Η κλείδα βρίσκεται σε πώρωση (συγκόλληση?) και τα 2 κομμάτια έχω μια μικρή γωνία μεταξύ τους (ορθοπεδικος μου είπε είναι αποδεκτή γωνία)

Το χέρι το κουνάω κανονικά πια, απλά προσπαθώ να αποφεύγω να το πιέζω και να σηκώνω βαριά αντικείμενα.

Πόσο χρειάζεται συνήθως για να ξαναεπανέλθω σε αθλητική κατάσταση? (κάνω Kitesurf - θαλάσσιο άλθημα όπου βασική σωματική άσκηση είναι κάτι σαν να κάνω έλξεις σε μονόζυγο).

Υπάρχουν τπτ ασκήσεις που θα βοηθούσαν στην καλύτερη αποκατάσταση?
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #126 από physio
Οπωσδήποτε θα πρέπει να επιβεβαιωθεί ακτινολογικά η πλήρης πώρωση του κατάγματος. Αυτό συμβαίνει μεταξύ τεσσάρων έως έξι εβδομάδων.
Με δεδομένη την καλή πώρωση του κατάγματος και το πλήρες εύρος όλων των κινήσεων της άρθρωσης του ώμου δεν χρειάζεται κάτι άλλο πέραν μιας καλής μυϊκής αποκατάστασης. Αυτή θα μπορούσε να επιτευχθεί είτε με βάρη, εκλεκτικά στις μυϊκές ομάδες οι οποίες υστερούν σε ισχύ, είτε με κολύμβηση. Βεβαίως και η Ισοκηνητική αποκατάσταση περιλαμβανομένης και της ισοκινητική αξιολόγησης δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Θεωρώ όμως ότι ενδεχομένως δεν είναι και τόσο επιβεβλημένη μιας και μιλάμε (εάν κατάλαβα καλά) για έναν άνθρωπο με καλή μυϊκή υποδομή η οποία πιθανώς δεν ατρόφησε ιδιαίτερα μετά τον τραυματισμό και κατά δεύτερο λόγο εξ’ αιτίας αυτής της καλής μυϊκής υποδομής οι μυϊκές ομάδες θα ανανήψουν γρήγορα.
Για την πλήρη επιστροφή στην παραπάνω δραστηριότητά σας ένας ελάχιστος χρόνος ασφαλείας είναι περίπου οι 10 εβδομάδες από την ημέρα του τραυματισμού και υπό την προϋπόθεση ότι έχουν συμβεί , από πλευράς αποκατάστασης όλα όσα προαναφέρθηκαν. Η Σταδιακή επαναφορά χωρίς ιδιαίτερες επιβαρύνσεις θα μπορούσε να ξεκινήσει και δύο εβδομάδες νωρίτερα
Για την "ΜΩΡΟΣ Α.Ε."
Γ. Μώρος

© 2011, ΜΩΡΟΣ Α.Ε. - Κέντρο Φυσ/κής Αποκατάστασης
  • immunity
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #127 από immunity
Απαντήθηκε από immunity στο θέμα Απ: Απαρεκτόπιστο κάταγμα δεξιάς Κλείδας
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση, (βγάζω κάθε 2 βδομάδες ακτινογραφία για παρακολούθηση της κατάστασης της κλείδας). (Δεν είμαι ειδικός) απλά δεν νιώθω να έχω χάσει μυική δύναμη μάζα, η άρθρωση του ώμου από ότι μου είπαν και οι γιατροί δεν έχει τραυματιστεί (και ήδη από την 16 μέρα μπορούσα να κουνάω το χέρι μου πλήρως, όπως και πριν το ατυχημά απλά δίχως να σηκώνω βαριά αντικείμενα ( με μια μικρή ενόχληση/τσίμπημα στην κλείδα όταν διασταύρωνα τους αγκώνες στο ύψος των ώμων.)

Εδώ και 1.5 βδομάδα ο μόνος τρόπος να νιώσω κάποια ενόχληση στην κλείδα είναι όταν σηκώνω αρκετό βάρος με το χέρι (έχοντας τον αγκώνα μακρυά από τον κορμό) πράγμα που αποφεύγω.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω συντηρητικά 3 είδη ασκήσεων (για να μην χάσω γενικά την φόρμα μου) αλλά δεν ξέρω κατα πόσο επηρεάζουν την κλείδα και αν είναι καλύτερα να παραλήψω κάποια.

Όπως
1) Κοιλιακοί ,
2) Μονόζυγο (λαβή 1 και 2 ) (δεν πονάω όταν κάνω αλλά μήπως επιβαρύνεται η κλείδα?),
3) Κάμψεις (οι κάμψεις καταπονούν την κλείδα? καλύτερα να της παραλήψω ?)
Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #128 από physio
Αγαπητέ φίλε!
Η τελευταία σου ερώτηση έμεινα αναπάντητη όχι από πρόθεση αλλά από κάποια ενδεχομένως πρόβλημα στο forum. Σήμερα παρακολουθώντας το επισταμένως αντιλήφθηκα την τελευταία σου ερώτηση. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει ανάγκη της ερώτηση σας πια. Αν πάραυτα έχετε ερωτήσεις παρακαλώ να τις υποβάλλεται και πάλι. Επιφυλάσσομαι να απαντήσω άμεσα
Ευχαριστώ πολύ
Για την "ΜΩΡΟΣ Α.Ε.''
Γ. Μώρος

© 2011, ΜΩΡΟΣ Α.Ε. - Κέντρο Φυσ/κής Αποκατάστασης
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.230 δευτερόλεπτα