Καλέστε μας
Κυριακή, 09 Αυγούστου 2015 18:45

Η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων

Ενα με δύο ποτά την ημέρα κάνουν πιο γερά τα οστά, σύμφωνα με μια νέα αναθεώρηση της υπάρχουσας βιβλιογραφίας, αλλά πάνω από δύο ποτά την ημέρα φαίνεται ότι αυξάνουν τον κίνδυνο κατάγματος. Ενα με δύο ποτά την ημέρα κάνουν πιο γερά τα οστά, σύμφωνα με μια νέα αναθεώρηση της υπάρχουσας βιβλιογραφίας, αλλά πάνω από δύο ποτά την ημέρα φαίνεται ότι αυξάνουν τον κίνδυνο κατάγματος.

Ανδρες και γυναίκες που έπιναν καθημερινά από μισό έως ένα αλκοολούχο ποτό είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν κάταγμα, αλλά όσοι έπιναν πάνω από δύο ποτά την ημέρα ουσιαστικά αύξαναν τις πιθανότητες να τους συμβεί κάτι τέτοιο, διαπίστωσαν η δρ Καρίνα Μπεργκ και οι συνεργάτες της από το Ιατρικό Κέντρο Montefiore στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης.

"Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο είναι ευεργετική για τα οστά. Αρκεί να γίνεται πράγματι με μέτρο", δήλωσε η Μπεργκ σε συνέντευξή της στο Ρόιτερς. Η υπερβολική κατανάλωση ποτού είναι γνωστό ότι κάνει τα οστά πορώδη και ως εκ τούτου ευνοεί τα κατάγματα, σύμφωνα με την προαναφερθείσα επιστημονική ομάδα, όμως πολλές μελέτες έχουν συνδέσει τη λελογισμένη κατανάλωση αλκοόλ με τη μεγαλύτερη οστική πυκνότητα και το μειωμένο κίνδυνο καταγμάτων.

Διαβάστηκε 227 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.